Viime lauantaina 31.5. haettiin kotiin Mindy, eli virallisesti Ghosteye's Evermind Flower. Mindy oli luovutuspäivänä paria päivää vaille 8 viikon ikäinen. Nyt on mennyt muutama päivä uudessa kodissa, ja kirjailenpa tähän, mitä tähän mennessä on tapahtunut:

Lauantai eli luovutuspäivä: menimme hakemaan Mindyä klo 15 aikaan. Marjon kanssa rupatellessa vierähti tovi, jos toinenkin, ja kotiin lähdettiin vähän ennen viittä. Mindy matkusti etupenkillä minun sylissä Jarin toimiessa kuskina. Lyhyen kotimatkan aikana pikkuista itketti. Kotona Jari haki Rillan ulos ja mentiin sitten porukalla sisälle. Rilla oli kohtalaisen hapan ja tunnelma kireä. Meitä ihmisiäkin koirien kohtaaminen jännitti, mikä ei tietenkään auttanut asiaa. Jotenkin siinä ilta kitkuteltiin ja Mindy nukkuikin pitkän tovin. Rilla haisteli sitä vähän väliä, mutta elkeet ei muuten olleet mitenkään ystävälliset.Yöpuulle ruvettiin klo 23 aikaan. Mindy laitettiin oman turvallisuutensa vuoksi minun sängyn viereen häkkiin nukkumaan, itkuhan siinä pienellä taas tuli. Yöllä käytiin ulkona pari kertaa, massu oli Mindyllä pikkuisen löysänä, muttei mitään ripulia. Kaikki asiat Mindy teki jo ensimmäisenä iltana ja yönä ulos! Aika levottomasti eka yö meni, mutta saatiin siinä nukuttuakin pieniä pätkiä.

Sunnuntai: heti aamusta Rilla rähähti Mindylle keittiössä, ei kuitenkaan koskenut. Opin että ruoka-aikaan tunteet käyvät kuumina.  Olimme kaikki vähän väsyneitä. Jarin piti lähteä käymään mökillä maanantaita varten ja päätimme, että Rilla lähtee mukaan. Mindy saisi rauhassa asettua taloksi ja tutustua minuun. Jäimme Mindyn kanssa kahdestaan kotiin. Sunnuntai menikin ihan leppoisasti, tutustuimme toisiimme ja Mindy taloon ja pihaan, ja erityisesti pihan kasveihin! Ja toinen päivä meni myös niin, ettei mitään pisuja tai muutakaan tullut sisälle. Illalla sitten häkkiin nukkumaan ja huuto alkoi taas. Mutta ei auta, häkki on oleva Mindyn nukkumapaikka, joten sinne on totuttava. Ja saatiin sitten nukuttuakin. Puoli viiden aikaan aamulla pikainen ulkoilu ja senkin jälkeen vielä nukuttiin.

Maanantai: Mindyn toinen kokonainen päivä uudessa kodissa. Teimme yhdessä pihatöitä, minä kitkin rikkaruohoja ja Mindy "auttoi". Kuuntelimme kun naapuri leikkasi ruohoa ja käytiin katsomassa ja kuuntelemassa isoa traktoria tiellä. Tosin ei Mindy niitä noteerannut lainkaan. Jatkuvasti pentu seuraili minua, ja jos menin edes toiseen huoneeseen, niin huoli sillä tuli heti. Illalla Jari ja Rilla-sisko tulivat kotiin. Nyt alkoi näyttää jo paremmalta. Päätimme Jarin kanssa muutamista pelisäännöistä, esim. vältetään tilanteita joissa Rillalla on kiusaus vahtia ja estää pennun pääsy meidän lähelle, ei puututa koirien väleihin ellei ole ihan pakko, ei lällistellä pentua kauheasti Rillan nähden, korostetaan että Rilla on ykkös-koira, sisällä eivät saa riehua, jne. Rilla alkoikin suhtautua pentuun rennommin. Ulkona vähän juoksentelivat yhdessä. Sitten Rilla teki tosi provon, kaivoi vanhan puruluun kukkapenkistä ja esitteli sitä. Pentu meni tietysti katsomaan ja lähdöthän siitä tuli. Mutta oli siisti ärähdys, näin sen selvästi, eikä Rilla koskenut pentuun. Nukkumaan mentiin kymmenen jälkeen, ja nyt Mindy rauhoittui jo paremmin nukkumaan. Soitimme sille kyllä hieman radiota, niin jospa se tykkäsi musiikista. Yöllä yksi ulkoilu asioiden hoidon merkeissä ja sitten jatkettiin unia.

Tiistai: päivä alkoi yhteisellä ulkoilulla viereisellä pellolla. Aamuasiat hoidettiin siinä. Sitten Rilla taas koulutti pentua: vanhemman koiran ruokakupille ei ole asiaa. Jari kävi Rillan kanssa lenkillä ja me touhuttiin sen aikaa Mindyn kanssa. Sitten aamupäivän aikana näin jo melkoisia ihmeitä. Ensiksi ulkona Rilla kutsui Mindyä leikkiin pylly pystyssä. Toiseksi sisällä olohuoneessa se heittäytyi selälleen ja antoi Mindyn kiivetä kaulan päälle. Enpä olisi uskonut, jos en olisi nähnyt! Ehkä niistä vielä tulee kaverit. Rilla on muutenkin kouluttanut Mindyä. Esim. kun menin vessaan ja jätin koirat oven taa, alkoi Mindy vinkua perääni. Rilla ärähti sille, "ole hiljaa". Ja niin hiljeni Mindy ja odotti vähän kauempana kun tulin vessasta.