Kävimme keskiviikko-iltana tokoilemassa Sammalojan kentällä. Pennut tekivät ensin ja saivat sitten leikkiä keskenään. Paikalla oli siis Mindy, Elli ja Tane. Aikamoisia "leikkejä" niillä olikin ; ) Rilla ja Nabu tokoilivat sen jälkeen. Rillan kanssa en jaksanut ihmeitä tehdä, vähän vain mielenvirkistykseksi.

Rillan ja Mindyn kanssa olen alkanut tehdä jo pidempiä lenkkejä. Mukavaa kun pentu kasvaa ja jaksaa kulkea hyvin mukana. Eilen punnitsin Mindyn kotona ja sain lukemaksi noin 14 kg. 4 viikkoa sitten oli 12 kg, joten painon lisäys olisi keskimäärin puoli kiloa viikossa. Tosi vähällä ruoalla se kasvaa. Meillä on edelleen eka pentumuonasäkki menossa ja ruokaa Mindy saa noin 5 dl päivässä. Eikä oikeastaan muuta kuin nappulaa piimällä höystettynä. Mindy syö kolme kertaa päivässä, mutta rupean kohta pienentämään päiväruoka-annosta, että saa sen sitten jätettyä pois. Mindyllä on erittäin hyvä ruokahalu, se imuroi ruoan hetkessä kitaansa ja nuolee kupin monta kertaa vielä sen jälkeen. Ikinä se ei ole jättänyt ruokaa syömättä.

Kohta saakin ruveta jännittämään, milloin eka juoksu tulee. No, toivottavasti ei ihan kohta, vaan vasta joskus ensi vuoden puolella. Sitten pitääkin taas totutella elämään juoksujen ja valeraskauksien tahdissa... Rillan eka juoksu oli 10 kk iässä. Kiimat tulivat sen jälkeen 4-5 kk:n välein. 3. kiiman jälkeen Rilla steriloitiin, vähän alle 2-vuotiaana. Mikä osoittautui erinomaiseksi päätökseksi, eipä ole helpompaa koiraa kuin leikattu narttu. Mindyä ei voi kovin nuorena steriloida, mutta jahka se on mahdollisen osuutensa jalostustyössä tehnyt, niin eiköhän se saa saman kohtalon.