Oltiin viettämässä mökki-viikonloppua. Vihdoin oli järvi niin jäässä, että minäkin uskalsin jäälle kävelemään. Varovasti rantaa pitkin piti hiippailla. Mutta sitten nähtiin, että vähän kauempana lähti joku porukka autolla(!) jäälle. Ehkäpä se kesti autonkin. Ei nähty, tuliko ne takaisin... Meikä on tosi varovainen jäiden kanssa, mutta parempi katsoa kuin katua.

Kävin myös uudella potkukelkalla potkuttelemassa tiellä ja jäällä. Koirat vähän ihmetteli uutta kulkupeliä, mutta meni ihan hienosti, juoksivat nätisti vieressä. Pitäisi vielä saada piikki kenkään, niin saisi kunnon vauhdit.

Tänään käytiin vielä illalla Mindyn toko-treeneissä. Aluksi otettiin EVL-paikallaolon alkua ja loppua. Me tehtiin tietysti hyvin helpotettuna, mutta kuitenkin. Toiseksi oli pareittain paikkamakuu ja luoksetulo, eli toinen koira oli paikkamakuussa ja toinen teki vierestä luoksetuloa. Siinä otin varman päälle ja lisäksi pari teki luoksetulon niin lyhyeltä matkalta, ettei Mindy tainnut edes huomata naapurin lähtöä. Itse luoksetulo meni vauhdikkaasti. Kolmantena oli seuraamista käskytettynä silleen, että käskytys oli lähinnä häiriötä. Otin vain muutaman askeleen pätkiä ja pa:t sekä yhden täyskäännöksen. Nami vielä kädessä vetämässä koiran oikealle paikalle. Aika mukavasti meni. Mindy ei reagoinut liikkurin käskyihin ollenkaan, mutta toki meidän seuraamisessa on vielä rutosti työmaata. Mutta kyllä se siitä! Siihen lopetin meidän treenit, kun koira näytti jo tehneen tarpeeksi. Muu ryhmä jatkoi vielä. Nyt on mennyt treenit kivasti, kun otan Mindyn autosta vasta kun on käyty harjoitukset läpi ja ruvetaan oikeasti tekemään. Näin se ei väsy liian aikaisin, alkutouhujen aikana. Ja niinpä tuolla treenien jälkeen olisi ollut vielä hirveä veto takaisin halliin tekemään, mutta tylsä emäntä pisti vain autoon ja kotimatkalle.