Mindy aloitti tällä viikolla tiistaina treenit okk:n toko-ryhmässä. Ryhmä on tavoitteelliset möllit, eli itse saa jokainen miettiä treeni-suunnitelman. Tällä viikolla otimme ensin ryhmäliikkeet luoksepäästävyyden ja paikkamakuun. Ne meni Mindyllä hyvin. Sitten otin alo luoksetulon ihan käskytettynä. Se meni moitteettomasti, tosin hieman vapautuneempia on nähty, vaikka tulikin lujaa laukalla. Liekö uusi paikka, uudet ihmiset ja liikkurointi tuoneet vähän jännitystä. Aionkin näitä ryhmätreenejä hyödyntää nimenomaan siinä, että saa käskytystä liikkeisiin.

Ominemme on treenattu tuttuja juttuja, eli merkkiä, ruutua, noutoa, hyppyä, seuraamista, maahanmenoa, seisomista, ja tietysti myös luoksetuloa. Aika niukkaa ja sattumanvaraista on ollut treenaaminen, eikä koira ole vielä lähellekään kypsä kisoihin. Mutta kyllä se etenee. Ja ennenkaikkea tykkää hommasta kuin hullu puurosta.

Tämän viikon agility oli meillä peruttu ja siirretty kesäkuulle. Se ei minua ollenkaan harmittanut, koska olisimme joutuneet joka tapauksessa olemaan pois treeneisä (olin työmatkalla Seinäjoella). Nyt päästään sitten ensi maanantaina etenemään muiden matkassa.

Rilla on poteunut hieman mahaansa. Se luultavasti löysi sunnuntaina mökillä jotain syötävää (viime kesänä haudattu puruluu???), ja maanantaina maha oli tosi huonona, samoin lievästi oireita vielä tiistainakin. Harmitti kyllä. Yritän jatkossa kytätä sitä paremmin mökillä, mutta kyllähän näitä vahinkoja voi sattua. Ja näköjään sen maha nyt tosi herkästi reagoi pienestäkin. Siihen liittyen, ostin koirille kong-lelut, jotka voi täyttää ruoalla. Turvotan vedessä kummankin omia nappuloita, tungen kongiin ja pakastan. Sitten saavat taistella jäisestä kongista ruoat ulos. Toimii ihan mukavasti ajankuluna ja pureskeltavana nyt, kun Rilla ei saa syödä mitään puruluita.