Mindyn kanssa toko-kokeessa Sotkamossa, toista kertaa voittajassa. Tuomarina oli Erkki Shemeikka.
Yksilöliikkeet suoritettiin sekoitetussa järjestyksessä ja laitan tähän tuloksetkin siinä järjestyksessä. Meitä oli voittajassa vain kaksi koirakkoa, ja Mindyn kanssa olimme toisena suoritusvuorossa. Ehdin siis vähän valmistautua muuttuneeseen liikejärjestykseen, mutta eipä se auttanut...

Paikalla makuu: 10
Ruutu: 0. Ei löytänyt ruutua, ei millään. Kiltti tuomari antoi korjata ja lähettää uudelleeen vähän lähempää ja sitten meni kauniisti suoraan ruutuun ja siellä maahan. Kotimatkalla keksin mistä ruutu-hukka johtui. Onneksi ei ole iso juttu.
Liikkeestä istuminen: 0. Seisoi taas. Minulla taitaa jäädä joku oleellinen apu tekemättä kokeessa. 
Luoksetulo: 5. Hirmuinen vauhti ja seisominen valui vähän. Maahanmenon istui... nyt alkaa muuten vauhdista maahanmeno-kuuri.
Seuraaminen: 7. Väljää ja ainkin yksi pa oli vino.
Kauko-ohjaus: 9.5. 10 senttiä liikkui eteenpäin.
Metallinouto: 10. Täydellinen.
Hyppynouto: 7.5. Mindyllä putosi kapula minun jalalle pa:ssa, nosti sitten nätisti ja otti uuden pa:n. Liekö sillä mennyt hiekkaa suuhun noudossa.
Tunnari: 10. Se olikin tosi hieno, laukalla palautuskin, hyvä Mindy! Ja kiitos Päiville ohjeista!smiley
Kokonaisvaikutus 8. Mehi ohitse, mitä tuomari tästä sanoi.

Loppupisteet 209 p. VOI3.

Kaikista kommelluksista huolimatta kokeesta jäi tosi hyvä mieli. Mindy oli hyvässä vireessä, se oli oikein iloinen ja reipas. Minä en jännittänyt kauheasti, eikä Mindynkään tarvinnut paineistua. Alun liikkeet meni aivan pieleen, mutta onnistuin nollaamaan ne mielestä ja paransimme menoa loppua kohden.
Treenimäärä ennen koetta oli aika vähäinen. Heinäkuu oltiin kokonaan lomalla ja sitten Mindy sairastui tosi sitkeään vatsatautiin, jota paranneltiin useampi viikko. Tunnari oli meillä tehokuurilla ja sehän menikin loistavasti. Mutta muita entisiä virheitä on edelleen korjaamatta. Haluan nyt kuitenkin käydä kokeissa, jotta saamme kehittää vähän koerutiineja. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin, että Mindy on nyt kunnossa eikä mahavaivat olleet mitään vakavampaa.