Tänä iltana oltiin Mindyn kanssa eka kertaa Akuutin pentukerhossa. Olimme siellä isojen koirien puolella. Mukana oli myös Tähti-sisko omistajiensa kanssa. Muita koiria oli mm. labradori Helmi, jonka kanssa Mindy nujusi suurimman osan ajasta (minun penkin alla). Eka kertaa olevia pentuja oli saksanpaimenkoira ja saksanseisoja, joita hieman ujostutti, mutta lopussa saku-pentu jo haastoi Mindyä kovasti. Ennustan että ensi kerralla mennään jo täyttä vauhtia! Tosi isoja koiria oli valkoinen paimenkoira ja collie-tervu-sekoitus, jotka oli aika hurjia. Ne painivatkin lähinnä keskenään, naamat veressä. Ja oli siellä myös mm. leonbergin koira, toinen labradori ja joku muu iso koira, joka oli tollerin näköinen. Mindy oli aika reipas. Ei mikään rämäpää, ja varsinkin alussa enemmän kiinnostunut ihmisistä kuin muista koirista. Ja kyllä se kävi kovasti pusuttelemassa ihmisiä illan aikana. Hoitohuoneessa käytiin tutkimuspöydällä, hoitaja vähän kopeloi ja kaikki oli mukavaa. Aiheena oli kynsien leikkaus, mutta koska meillä ei ole siinä ongelmia, niin ei tehty mitään.  

Täytyy kyllä sanoa, että loistava juttu tuo pentukerho! Eihän missään muualla näe noin paljon erilaisia pentukoiria. Saavat siellä rauhassa tutustua toisiinsa.

Mindy kävi myös vaakalla, painoa oli 8.2 kg. Se on nyt aika hoikkanen, ei missään nimessä pullukka. Jalat kasvaa kovaa vauhtia! Mindy on jo nukkunut useamman 7-8 tunnin yön, jaksanut olla koko yön pissaamatta. Ja aamuisin on vielä käynyt niin, että minä olen herännyt ensin ja pentu vasta sitten. Eli ei ole välttämättä ollut kovakaan hätä. Häkissä nukkuminen on kyllä siitäkin hyvä juttu, ettei pääse yöllä pissailemaan minne sattuu.  

Sain sähköpostilla tiedon, että pääsimme Mindyn kanssa Oulun koirakerhon elokuussa alkavalle pentu-toko-kurssille. Se on maanantaisin klo 19.30-20.00. Tosi mukavaa! Siellä nähdään taas uusia koiria ja saadaan harjoitella häiriössä. Eihän me paljon mitään vielä osata, muttei vielä tarvitsekaan. Mindy harjoittelee kontaktia, luoksetuloa (joka on oikein hyvällä mallilla) ja "ei"-sanaa. Minusta nämä on nyt tärkeimmät tässä vaiheessa. Lisäksi harjoitellaan leikkimistä ja tavaroista (tai esim. roskista) luopumista.