Tänään oltiin Rillan kanssa sm-toko-kokeessa. Olimme Kiimingin koiraharrastajien joukkueessa, jossa Rillan lisäksi starttasivat Marjo & Nabu (ALO), Pirkko & Nucca (AVO) ja Tiina & Niklas (VOI).

Rillan ryhmä starttasi klo 11.15. Silloin oli koe vielä hyvin aikataulussaan. Eka kehässä oli paikallaolot. Liekö ollut liikaa häiriötä, vai mikä, mutta ne meni huonosti. Istumisessa Rilla oli rapsutellut ja ollut levoton, siitä 7. Paikkamakuussa kävi välillä istuallaan, siitä 0. Mutta makuun alku ja loppu meni hyvin, siitäkin voi olla iloinen.

Toiseen kehään pääsyä pitikin sitten odottaa. Syynä oli seuraamiskaavio, joka oli piiiitkä kuin nälkävuosi. Sitten kun oma vuoro tuli, niin se seuraaminen todella oli pitkä. Meinasi alkaa jo naurattaa, kun tuntui ettei se lopu ikinä. Se oli huonoa seuraamista, ihme kyllä saatiin peräti 6½. Metallihyppynouto oli ok, siitä 8½.

Kolmanteen kehään päästiin aika pian, pari suoritusta piti vain odottaa. Siinä oli kaikki 4-kertoimen liikkeet ja tiukka tuomari. Ruutu onnistui hyvin, paitsi vauhtia ei koirassa ollut tarpeeksi tuomarin mieleen, siitä 8½. Luoksetulo oli minusta hyvä, mutta pari pistettä tuomari taas verotti vauhdin puutteesta, eli 8. Kaukoissa Rilla teki hyvin kaikki asennon vaihdot, mutta eteni hieman, siitä 7. Kokonaisuutena meni hyvin.

Viimeseen kehään pääsyä piti taas odottaa. Siinä idarissa jäi istu-käskyllä seisomaan, ja seuraaminen oli huonoa, 6. Ohjatussa saimme oikean puolen, meni hyvin, mutta noudon palautus oli hidas, 7. Ja tunnari meni sitten nollille, kun Rillaa rupesi kiinnostamaan kehän ulkopuoliset tapahtumat, eikä enää jaksanut keskittyä. Oma-käskyllä lähti ihan muualle haahuilemaan. Hävetti.

Kaiken kikkiaan meidän suorituksen loppuun saamiseen meni liki pari tuntia ja se verotti koiran keskittymiskykyä. Saimme kokoon 199 p. ja 3-tuloksen. Siihen olen tyytyväinen, sillä tavoitteena oli saada tulos! Alempien luokkien koirakot tekivät hienoa työtä, ja loppupeleissä joukkueemme oli sijalla 25.