Ilmassa on jo syksyä. Vaikkei kunnon kesääkään tuntunut edes olevan... Mindyn kanssa kävin useammankin kävelylenkin vastaantulevien koirien ja ohitusharjoitusten toivossa, mutta eipä niitä vain näkynyt. Missä kaikki luuraa?! Rilla innostui vähän juoksemaan pellolla, ja seurauksena etuvarpaasta tuli ihan vähän verta. Tyhmä minä, kun en muistanut, ettei se saa vielä revitellä. Hain apteekista Canofite-korvatipat varalta, koska se on kuulemma tehokas ihotulehduksen hoidossa. Kynsivalli takavarpaassa näyttää onneksi parantuneen.

Mindylle otin tänään pienet toko-treenit, noin 5 minuuttia kumpikin. Päivällä tehtiin ruutua, sivulletuloa ja seisomisen alkeita, illalla hyppyä ja taas seisomista. Mietin myös tänään, etten taida hakeutua Mindyn kanssa koirakerhon tokoryhmään talveksi, mm. siksi että tunnin treenit on pennulle vielä liikaa. Kaikkein paras meille olisi tokon vapaavuoro, jossa voisi treenata vuorotellen isoa koiraa ja pentua. Mutta vapaavuoron käyttäminen edellytti ainakin viime vuonna, että on jossain ohjatussa ryhmässä. Mutta katsotaan, voihan olla että mieli vielä muuttuu. Joka tapauksessa nyt pentu-tokossa saamme hyvät pohjat ryhmässä olemiseen.

Mindyn alakulmahampaat irtosi viikonloppuna ja uudet on jo esillä. Ylös on myös tulossa kulmurit kovaa vauhtia, mutta maitohampaat ei vielä edes heilu. Saisivat alkaa jo irtoamaan.

Rillan siskontyttö Asta oli käynyt MH-luonnekuvauksessa ja hienosti oli mennyt, Asta oli palautunut hienosti joka osiosta. Hyvät hermot tuntuu tytöllä olevan. Rillahan kävi myös MH-kuvauksessa viime kesänä. Ihan hyvin sujui, kunnes räminälaitteen aiheuttamasta säikähdyksestä Rilla ei palautunut ja keskeytimme testin. Olisi kiva saada Mindy MH-kuvaukseen ensi kesänä. Sehän olisi hyvä tehdä aika nuorelle koiralle.

1859627.jpg