Tänään oli aika poistaa side Mindyn haavan päältä. Laitoin teippireunoille ensin perusvoidetta ja sitten side irtosikin suht helposti. Side oli kuivan ja siistin näköinen, ja samoin haava tosi siisti. Mindyä rupesi heti massusta kovasti kutisemaan, joten jouduin laittamaan sille taas kaulurin päähän. Se on voinut muuten olla päivisin valvonnan alla ilman kauluria, mutta nyt ei uskalla pitää ollenkaan, kun haava on paljas. Mindy on ollut oikein reipas potilas. Sillä olisi kovat menohalut, omasta mielestään se on täysin terve! Aamuisin kun on pakkasta ja kuivaa, olemme käyneet pienen, noin 20 min, lenkin, hihnassa tietysti ja mahdollisimman rauhallisesti. Päivällä ja illalla olen sitten vain käyttänyt Mindyn tarpeillaan meidän omalla pihalla. Onneksi siinä on jäätä ja lunta sen verran varjossa, ettei ole märkää eikä kuraista. Mutta koko ajan saa varoa, ettei Mindy ala "krokodiilaamaan" eli ryömimään mahallaan, samakkona lumessa.

Tänään viritimme koiraportin makuuhuoneen oveen. Huomenna on työpäivä ja koirat pitää jättää keskenään kotiin. En uskalla jättää niitä samaan tilaan, ettei Rilla pääse hoitamaan Mindyn haavaa. Ei Mindy ole koskaan antanut Rillan "tulla iholle" hoitamaan, mutta jos haava kutisee, niin toisen apu voikin olla tervetullut. Joten Mindy jää yksin makkariin portin taa ja Rilla saa olla muualla asunnossa.

Ostinpa muuten Otuksesta Rillalla kokeiluun uutta valmistetta, Calmex nimeltään. Kokeilen auttaako se Rillan äänipelkoihin, eli tällä hetkellä aika hankalaan lauhan kelin pelkoon (=katolta putoavan lumen pelko). Parina päivänä Rilla on jo saanut sitä, enkä huomannut vesikelistä huolimatta mitään pelko-oireita. Mutta jatkamme kokeiluja.