Nyt ollaan Rillan kanssa aloitettu juoksulenkkeily. Tai siis minä en jaksa vielä juosta koko matkaa, mutta osan, ja kuitenkin kävelen sitten niin reippaasti, että Rilla käytännössä ravaa koko ajan. Mökillä on sopiva, noin 4 km, lenkki päällystämättömiä ja metsäteitä, jota kuljetaan.

Eilen oltiin taas lenkillä ja sattui ikävä juttu puolimatkassa olevalla yleisellä luonnon rannalla, missä suunnittelin, että Rilla saa viilentyä vedessä. Siellä olikin porukkaa ja näin puiden läpi, että myös koiria. Luulin että mustia lapukoita. Ne oli vähän kauempana, ja huikkasin, että sopiiko, että käväistään rannassa lyhyesti. Ei tullut vastalauseita, niin mentiin ja vasta sitten tajusin, että ne koirat onkin 2 rottweileria. Ne oli siellä vedessä naisen kanssa, joka näytti pitävän niitä pannoista kiinni. Rilla oli ihan rauhassa, muttei se ollut kauhean innokas siinä puljaamaan, niin lähdettiin heti jatkamaan matkaa. Ehdin jo ajatella, että kiva että nähtiin rauhallisia, hallinnassa olevia rotikoita, niin... päästiin vähän matkaa, niin kuulu hirveä huuto, arvasin heti mistä kyse. Sieltähän se toinen rotikka laukkasi täyttä päätä meidä perään ja viimeisenä keinona muija huutaa perään "se on vielä pentu". Hmm "pentu" oli Rillaa isompi ja kun se tuli täysillä meitä kohti ja näytti hammaskalustonsa, eipä paljon naurattanut. Rilla oli kiinni ja minun ja rotikan välissä, ja kauhea rähinähän siitä syntyi. Osallistuin myös huutamalla "häivy" ym. painokelvotonta rotikalle, muttei se mitään piitannut. Sitten näytti että se sai tarpeekseen, ja kääntyi pois, me myös, mutta se hyökkäsikin uudestaan. No, missään vaiheessa rotikka ei päässyt Rillan iholle, eli olihan se vasta pentu, vasta harjoitteli ohikulkijoiden päälle höykkäämistä. Sitten se muija ilmeistyi tielle karjumaan, ja lopulta rotikka jätti meidät rauhaan. Lähdimme Rillan kanssa jatkamaan matkaa. Viereisen mökin omistajakin päivitteli meille, että miksei ne pidä noita koiria kiinni. Niinpä. Tänä aamuna ei sitten oikein huvittanut lähteä lenkkeilemään. Pitää ehkä kehitellä joku uusi reitti. Noiden kohdalle en enää halua osua.

Muuten ei ole tapahtunut mitään ihmeellistä. Mökillä on paljon siivous-, ym. hommaa rakentamisen jäljiltä ja koirat saa viihtyä paljolti keskenään. Rilla ja Mindy leikkii paljon ja niillä näyttää sujuvan nyt mukavasti. Mökki-naapurilla on 2-v. uros-rotikka, mutta heitä ei ole nyt paljon näkynyt. Ko. koiran kanssa ei ole satttunut vielä mitään, siis vielä. Siksi ikävä tuo eilinen tapahtuma, että huononsi varmasti Rillan suhtautumista ko. rodun edustajiin. Ja kyllä itselläkin ihmetyttää, miksi noita koiria otetaan ja pidetään niin, että ne pääsee hyökkimään. Kyllähän jonkin pikkupiskin hätistää pois räksyttämästä, mutta rottweiler on eri koira.

Keskiviikkona meillä on ensimmäinen pentukerho Akuutissa. Kiva että Mindy pääsee leikkimään samanikäisten ja -kokoisten koirien kanssa.