Viikonloppu vierähti taas mökillä. Poimimme ja söimme mustikoita ja Mindykin oppi syömään marjoja suoraan mättäältä. Kyllä sitten maistuivatkin hyvin molemmille koirille. Metsässä kanervat kukkivat kauniisti ja puolukatkin alkavat punertaa. Tein viikonloppuna Mindylle pienen jäljen jäkäläkankaalle, Rilla jäi nyt ilman, kun oli vieraita. Mindy jäljesti hyvin. Sille voisi alkaa tehdä pidempää jälkeä, koska loppua kohden työskentely parani ja jälki tuntui loppuvan vähän kesken.

1832669.jpg

Tänään ukkostaa taas. Koirat nukkuvat sisällä suht. rauhassa, vähän kuulostelevat kovimpia rysähdyksiä, mutta rauhoittuvat sitten uudestaan. Sateen tauottua kävin Mindyn kanssa kävelyllä. Lenkillä Mindy säikähti naulapyssyn ääntä yhden rakennuksen kohdalla. Se jäi vähän minun taakse kulkemaan, tuli kuitenkin pysähtelemättä ja menimme talon ohi ihan ok. Sen jälkeen on pieni niitty ja kun päästin koiran irti, se juoksenteli vähän levottamana ja piipitteli. Onneksi olin pennun kanssa kahden, koska Rilla olisi taas voinut keksiä jotain hölmöilyjä. Tästä tulikin mieleen, että pitää muistaa ottaa starttipistooli ensi kerralla mökille mukaan ja alkaa tehdä koirille ampu-ruutua. Rilla on sillä tavoin siedätetty onnistuneesti laukauksiin.

Lenkin jälkeen, kun Mindyllä tuntui olevan vielä virtaa, tein sille pienen jäljen. Nyt laitoin askelet peräkkäin ja makkarapalan jokaiseen. Se meni tarkasti, vain kaksi palaa jäi syömättä.