Hmm "toko" on ehkä vielä liioittelua Mindyn osalta, mutta toisaalta perusteitahan tässä opetellaan. Mindy on oppinut makupalalla avustaen tulemaan perusasentoon. Alan nyt ottamaan siihen myös käskyä ja sitten häivyttämään käsiapua. Mietin vain, että pitäisikö ottaa eri käsky kuin Rillalla, koska "sivu"-käskyllä vanhempikin koira pongahtaa vierelle. Toisaalta en itse jaksa muistaa kovin paljon eri käskyjä. Ehkä pitää vain järjestää treeni-tuokiot paremmin.

Maahanmeno Mindyllä sujuu edelleen makupala-avusteella. Siinä sama juttu, otetaan käskysanaa mukaan, sitten luopumista ja käsiavun häivyttämistä.

Luoksetulo on hyvällä mallilla, toimii lenkillä, pihalla, jne. Mindyn omalla nimellä. Siihen pitäisi kohta saada vähän häiriöharjoitusta mukaan. Mutta ei niin vaikeaa kuin jänis!!

Kontakti-kävelyä olemme myös harjoitelleet ja se alkaa sujua myös ohitustilanteissa, jos ohitettava, esim. vieras koira, ei ole liian lähellä. Käyn tosi paljon pennun kanssa kahdestaan "lenkillä", että saamme rauhassa harjoitella pyöräilijöiden, mopojen, koirien, ym. ohitusta. Pyöriä tai autoja kohtaan Mindy ei ole onneksi osoittanut kiinnostusta, mutta olen kyllä alusta asti opettanut, että sellaisen suhataessa ohi kannattaa kiinnittää huomio omaan ihmiseen. Koiria olemme nähneet lenkeillä tosi vähän, mutta ne vähät ohitukset on menneet kivasti.

Muuten käytöstavoista sen verran, että Mindy on oppinut istumaan ja odottamaan lupaa syödä, kun laitan ruokakupin lattialle. Se katsoo silmiin, kehun ja vapaa-käskyllä saa alkaa syömään. Muutenkin istumista tarjoaa kovasti ja sitä vaaditaan häkistä tullessa, ulos mennessä, jne. Yksinolo kotona on mennyt hyvin, niin Rillan kanssa kuin ihan yksinkin. Olen itse vuorotteluvapaalla ja kotona, mutta jätän koirat päivittäin keskenään kotiin. Välillä jätän myös pentua yksinään ja se taitaa olla ihan rauhassa, ainakin on unisena tullut ovella vastaan.

Mindyllä on mörköikä. Nyt jo. Pöhinää ja puhinaa saa aikaan vaikka mikä. Mutta kaiken kaikkiaan tällä hetkellä Mindy on erittäin hyväntuulinen, yhteistyöhaluinen, kuuliainen, pehmeä ja kiltti pentu. Se kovasti yrittää miellyttää, vaikka sanotaankin, ettei koirilla varsinaista miellyttämisen halua olekaan. Jotenkin tuntuu, että se on tässä iässä helpompi pentu kuin Rilla oli, mutta ehkä olen itsekin oppinut jotain, kantapään kautta!

Eilen katsoimme kaverini Pirkon kanssa "Pennusta agilitykoiraksi" DVD:tä ja se oli tosi mielenkiintoinen. Heräsi taas kipinä ja olisi mukava alkaa Mindyllekin tekemään pieniä agility-harjoituksia, eli irtoamista, ohjaus-harjoitteita ja ehkä myös kontaktin alkeita.