Koska Mindyn maha ei ruvennut kotikonstein rauhoittumaan, kävimme sen kanssa keskiviikkona Akuutissa eläinlääkärissä. 8. tiineysviikolla ei huvita kovin pitkään seurailla tilannetta. Verikokeissa ei onneksi ollut mitään hälyyttävää ja Mindyn yleistila oli hyvä, ei kuivumista. En voinut vastustaa kiusausta katsoa ultralla, mitä pentusille kuuluu. Ja hyvinhän siellä voitiin: osa nukkui, osa potkiskeli pontevasti. Paljon näytti porukkaa olevan Näin loppuvaiheessa tiineyttä ei sikiöiden määrää pysty ultralla sen tarkemmin arvioimaan. 

Hoidoksi Mindylle määrättiin siirtyminen takaisin omaan nappulaan, koska nopea siirtyminen vahvaan pentumuonaa on voinut edesauttaa ripulin syntymistä. Lisäksi se sai 4 päivän Tylosin-antibioottikuurin, jotta suolisto saataisiin nyt rauhoittumaan pikaisesti. Ja lisäksi vielä Canicur Pro-pasta sekä jatkossa jokin muu maitohappobakteerivalmiste. Mekin vannomme Canicur-kapseleiden nimeen, mutta niistä ei nyt ollut apua. Canicur Pro on kuulemma vieläkin tehokkaampaa (ja kalliimpaa...). Sitten imetysaikana voi kokeilla penturuuan lisäämistä vähin erin oman nappulan joukkoon, pentujen määrästä riippuen.

Mindy painoi 23 kg eli noin 4 kg on tullut lisää painoa tiineyden aikana.

Nyt parantelemme massua. Parempaan suuntaan ollaan jo menossa. Marjon luo Mindy menee ehkä sunnuntaina, mutta toki seurataan vointia ja sen mukaan mennään.

Mindy on ollut koko ajan hyvällä tuulella ja reipas. Varsinaisilla lenkeillä emme enää käy. Kuitenkin pihalla minun perässä kulkiessa mammalle tulee mukavasti liikuntaa. Se käy myös vähän väliä järvessä seisomassa ja viilentymässä. Pentujen liikkeet tuntuvat jo selväst, massussa käy välillä melkoinen myllerrys. Mindyllä saattaakin jo olla aika tukalat oltavat.