Eilen otin päivällä molempien koirien kanssa pikku tokostelut. Rilla teki ensin merkkiä ja ruutua, sen jälkeen Mindy myös ruutua, aika pitkältä matkalta jo. Sitten Rilla sai tehdä asentoja ja seuraamista, ja Mindy sen jälkeen maahanmenoa ja sivulletuloa. Koirat olivat ihan täpinöissään tekemässä, kun joutuivat välillä odottamaan omaa vuoroa.

Illalla meillä olikin pentu-toko. Kävimme ennen sitä puolen tunnin reippaan metsälenkin porukalla, vaan eipä tuo Mindyn vauhtia hidastanut. Sillä on energia-tasot ponnahtaneet nyt ihan uusiin ulottuvuuksiin ja virtaa riittää. Tehdään pitkiä lenkkejä ja kotona se touhuaa puruluiden ja Jarin vanhojen tohveleiden parissa. Ne on jo aika perusteellisesti nyljetty. Tohvelit uhrattiin sille siksi, ettei meillä oikein voi olla leluja esillä, kun Rilla alkaa vahtia niitä. Tohveleita Rilla ei miellä miksikään kiinnostavaksi, mutta Mindylle ne näyttää olevan tosi tärkeä juttu : ) Onneksi touhukkuus on vielä suuntautunut näihin sallittuihin juttuihin. No, eilisessä pentutokossa Mindy oli taas ihan innoissaan, ja myös ryhmän muut koirat olisivat  kiinnostaneet sitä kauheasti. Eilen harjoiteltiin seisomisen alkeita sekä otettiin hyppyä. Nyt pitää ruveta harjoittelemaan niin, että vasta luvalla (=kontaktista) saa mennä hypylle (ja myös ruutuun). Lisäksi otin muutaman sivulletulon ja edessä istumista. Ensi kerralla on nouto, joka onkin meille uusi juttu. Mindy ei osaa vielä tuoda esineitä käteen, mutta aletaan opetella.

Rillaa hieman ärsyttää tuo uusi koko ajan touhuava Mindy, ja siksi koirat jäävätkin nyt yksinollessa eri huoneisiin. Mindy on eristettynä keittiöön ja Rilla saa olla olohuoneessa ja eteisessä. Ne näkevät kyllä toisensa aidan läpi. Saapa nähdä, alkaako Mindy sisustaa keittiötä uudelleen, mutta eipä se kauheasti haittaa, koska keittiö-remontti on kuitenkin tulossa lähitulevaisuudessa.

Rillan kanssa pääsimme agility-ryhmään, tunnit alkavat 30.9. Tosi kivaa! Tuskin maltan odottaa, että näen Rillan ilmeen, kun mennään tuttuun paikkaan treenaamaan mieluista lajia : )