Kesäloman kunniaksi on reissattu mökkiä pidemmälle. Olemme ajaneet autolla pitkät matkat, yöpyneet hotellissa ja reissun huipennuksena Rilla kävi Leena Piiran hoidossa.

Mindy on ollut hyvä matkustaja ja sopeutunut hienosti hotellielämään. Omasta häkistä on tullut sille rauhoittumisen ja nukkumisen tyyssija. Mindy matkustaa myös autossa häkissä ja Rilla loikoilee vieressä vapaana. Monesti matkan aikana herää epäilys, onko koirat kyydissä, kun on niin hiljaista eikä niitä näy etupenkille, kun nukkuvat. Rauhallisia matkustajia! Myös mökillä häkki on ollut hyvä paikka rauhoittumiseen, esim. kun on vieraita, lapsia, eikä pentu malttaisi levätä, vaikka tarpeen olisi. Kun laittaa sen häkkiin, niin sinne nukahtaa. Illalla mindy hakeutuu jo itsekin häkkiin yöunille.

Mindyä voisi sanoa jo sisäsiistiksi. Esim. yhtään kakkaa ei ole koskaan tullut sisälle. Yöllä se pyytää yleensä kerran pissalle,  mutta onpa nukkunut 7 tunnin yöuniakin. Hotellissa laitoin sanomalehtiä pesuhuoneeseen, kun asuimme 4 kerroksessa ja matka ulos oli pitkä. Yöllä noin kolmen aikaan vein pennun lehdille ja ehdotin pissimistä, ja siihen hienosti hoiti asian. Sama aamulla, kun oli jo kova hätä.

Hotellissa olemme nähneet paljon ihmisiä. Monet ovat tulleet koiria katsomaan ja varsinkin pentua ihastelemaan. Ja Rillaa on kehuttu upean näköiseksi. Hyvä kun ihmiset tulee moikkaamaan, pentu saa paljon käsittelyä ja koskettelua. Juoksevat ja kiljuvat lapset on vielä liian jännittäviä, varsinkin kun tulevat lähelle yllättäen.

Rillan hoito Leena Piiralla oli siis tänään.Viimeksi Leena hoiti Rillaa huhtikuussa ja tänään oli havaittavissa samoja ongelmia, eli vinoutta lantiossa ja jäykkyyttä etupäässä. Syyksi Leena arveli vahvasti, että joku vanha vamma on rintarangan alueella, ja se heijastelee koko koiraan. Leena käsitteli Rillan perusteellisesti. Kotihoito-ohjeiksi tuli juoksulenkkejä (ravia), venytyksiä ja hierontaa. Ja mielellään uimista, mutta kun Rilla ei oikein halua uida. Hoito meni ihmeen hyvin, ei sillä etteikö Rilla antaisi käsitellä, mutta kun on se on reissussa niin huolissaan muusta perheestä, eli Jarista ja Mindystä. Pelkäsin etukäteen, ettei se malta yhtään olla hoidettavana. Olihan se vähän levoton, mutta hyvin Leena sai käsiteltyä.

Loma jatkuu, toivottavasti kelikin jo alkaisi parantua.