Rillalle tuli eilen ikävä haava kirsuun, sieraimen alle. Ne riekkuivat Mindyn kanssa sen kuuloisesti, että ajattelin juuri, että kohta homma poikki ja koirat rauhoittumaan. Menin paikalle, niin näin että Rillan kuono oli veressä. Kirsussa oli ikävä palkeenkieli ja siitä tuli kovasti verta. Liekö käynyt Mindyn hammas vai mikä. Aikansa se valui, mutta rauhoittui sitten. Tänään nekku on jo ihan hyvän näköinen, pieni rupi siinä roikkuu. Toivottavasti ei tule mitään tulehdusta. 

Sitten kauppareissulla Paltamoon käytiinkin Paltamon eläinlääkärin ovella hakemassa lähiseudun (Paltamo, Hyrynsalmi, Puolanka) eläinlääkärien numerot kännykkään. En tiedä, tekeekö niillä käytännössä mitään, koska näin maalla tuotantoeläimet ovat kuitenkin tärkeysjärjestyksessä lemmikkien edellä. Paras arvaus olisi varmaankin Kajaanin eläinlääkärit. Pitää etsitä nekin yhteystiedot. Ja ei-kiireellisessä tietysti oma ell Oulussa.

Nyt on ihana ilma heti aamusta. Taitaa olla tämän kesän niitä erittäin harvoja aurinkoisia ja lämpimiä aamuja. Kävimme heti klo 8 jälkeen pienen noin puolen tunnin lenkin ns. uimarannalla. Mindykin oli mukana, se jaksaa jo ihan hyvin. Varjoisalla metsätiellä vastaan tulevat ihmiset pelottivat Mindyä, samoin se pöhisee iltaisin jopa oman perheen ihmisille ja koiralle, jos nämä tulevat jostain eri suunnalta. Hämärässä tai varjoisissa paikoissa ei siis oikein hahmota ja tunnista kulkijoita. Sitten kun se tunnistaa, niin on tietty ihan onnessaan. Olen jättänyt sen ihan huomiotta, jos muka pelkää jotain. Yleensä se jää vähän jälkeen ja juoksee sitten hurjaa vauhtia perään. Sinänsä harmi, että mökkitiellä on niin harvoin vastaantulijoita, kun täällä olisi hyvä harjoitella.