Olimme tänään Mindyn kanssa luonnetestissä Maaningalla. Tuomareina oli Jorma Kerkkä ja Reijo Hynynen. Tässä Mindyn pisteet eri osa-alueilta:

toimintakyky -1  pieni

terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty

taisteluhalu +2 kohtuullinen

hermorakenne +1 hieman rauhaton

temperamentti +3 vilkas

kovuus +1 hieman pehmeä

luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

laukauspelottomuus +++ laukausvarma

yht. 142 p (157 - 15 p)

Puolustushalun olemassaolo oli itselleni ensimmäinen yllätys. En olisi uskonut, että Mindy puolustaa meitä. Mutta Mindy otti hyökkäyksen tosissaan ja yritti tolkusti puolustaa. Tosin sille taisi olla aikamoinen järkytys, kun ihminen yrittää tulla päälle, kun se ei ole moista koskaan kokenut. Toimintakyvyn miinus oli myös pieni yllätys, sillä arkielämän kokemusten perusteella olisin ajatellut, että Mindyn toimintakyky olisi kuitenkin kohtuullinen. Se on arkielämässä reipas koiruus ja menossa aina häntä pystyssä ekana joka paikkaan. Mutta eipä meillä ole tullut noin pelottavaa kelkkaa ennen vastaan. Ensin Mindy vähän haastoi sitä, mutta sitten rupesi pelottamaan. Kelkalla piti käyttää suhteellisen paljon aikaa, että Mindy uskalsi tutustumaan siihen. Sen jälkeen se kyllä palautui siitä hyvin.  Pimeä huone oli sellainen kolme-osainen aitta ja minä menin istumaan kaikkein perimmäiseen nurkkaan. Tuomarit kuuluivat kannustavan Mindyä etsimään ja se kävikin aika lähellä minua tuijottamassa kummallista mörköä, joka istuu vain hiljaa. Ihmetteli varmaan, miksei se emäntä puhu eikä pukahda mitään, kun normaalisti höpöttää jatkuvasti  Kyllä se sitten lopulta tuli, mutta aikaa kului liikaa.

Haalarit ja tynnyrit Mindy selvitti hyvin, ja tynnyrillä sen väistö oli kuulemma ihan oikeaopppinen. Terävyyden testin näin itse videolta ja se oli hyvin mindymäinen. Ei sillä ole kanttia puolustautua ihmistä vastaan, eikä tarvitsekaan olla. Laukauksiin se ei reagoinut, mitä nyt kuunteli niitä, eli se osuus meni kuten MH-kuvauksessakin.

Testi oli kiva kokemus, eikä Mindylle jäänyt siitä mitään traumoja. Tuomarit olivat kyllä loistavat. Oli mukava nähdä, miten hyvin koirien erilaiset luonteet otettiin huomioon.