Mindy täytti viime viikolla tasan 4 kk. Se on jo aikamoinen roikale. Eilen kotipunnituksessa sain sille painoksi 11 kg. Pitää käydä tarkistamassa lukema joskus akuutissa. Viime viikolla meillä oli toinenkin pentu-toko, ja taas eilen illalla. Olen ottanut kentällä Mindyn kanssa kontakia (paikalla ja liikkuen), sivulletuloa ja maahanmenoa sekä leikkimistä. Sivulletuloa rupesin opettamaan viime viikolla kotona, ja eilen se onnistui kentälläkin. Se on kuitenkin vielä kovasti vaiheessa. Mindy on reipas oppilas ja todella ahne. Koulutus tapahtuu siis nakkien avulla ja leikitään sitten välipaloiksi.

Mindy ei ole enää pikkupentu. Tänä aamuna sillä meni korvat ensimmäistä kertaa lukkoon ja se karkasi jänisjahtiin. Yritin katsella, ettei nököhampaita ole näkyvissä (niitä on meidän kodin lähellä Paljon!), mutta yksi mokoma lähti ojasta pinkomaan ja pentu perään. Olin saada sydänhalvauksen, kun pelkäsin, että pentu menee auton alle. Sieltä se sitten omia aikojaan tuli takaisin. Tästä lähtien ei voi enää kodinkaan lähellä pitää pentua irti.

Rilla on jatkanut juoksulenkkejä ja viikonloppuna tein sille myös jäljen. Se ontui lievästi oikeaa etujalkaa viime viikolla, niin liikunta on nyt ollut vähän niukempaa.