Tällä viikolla on ollut aivan upeita syyspäiviä. Yöt on kyllä kylmiä, pakkastakin on ollut, mutta päivällä aurinko on lämmittänyt ihanasti. Rilla kävi alkuviikolla hierojalla. Ensimmäinen kommentti oli, että koko koira on paketissa. No, sitä pakettia sitten availtiin ja lopulta alkoi löystyä. Selkä, lavat, takajalat, varsinkin oikea, olivat aika jumissa. Mutta apu tuntui löytyvän ja kun tulimme kotiin, huomasin että koiran liike oli jo rennompaa. Seuraava päivä eli tiistai piti pitää vielä lepoa, mutta nyt meillä alkaa sitten (taas) kuntokuuri Rillan kanssa. Jos päästään agility-valmennusryhmään, pitää olla timmissä kunnossa ja pudottaa myös 1 kg (siis Rillan) ennen sitä. Lisäksi pitäisi vähän verestää pujottelua sekä kontakteja. Pujo menee jo hyvin, mutta kontaktit meillä on ihan alkutekijöissään.

Mindyn kanssa kävimme eilen ottamassa agilityä. Otimme putkea, joka meni jo tosi hyvin, myös kaarevana otettiin. Sitten "hypylle" irtoamista (rima maassa) ja myös kaksi hyppyä peräkkäin. Sekä siivekkeen kiertoa ajatuksella opettaa takaakierto. Siinä olikin tarpeeksi, ei pidä väsyttää pientä. Kiitos Pirkko avusta! : )

Mindy alkaa itsenäistyä ja murkkuikä lähestyy. Pari kertaa on ollut vähän haluttomuutta tulla minun mukana sisälle, sinne vaan jäädään pellolle istumaan ja ihmettelemään. On pitänyt käyttää vähän oveluutta, että sieltä tulee. Lenkeillä irtoaa jo aika kauas ja välillä on pitänyt huomauttaa asiasta. Hyvin sillä menee kuitenkin viesti perille. Mindy vaikuttaa kyllä loistopennulta, se on kotona varsin rauhallinen tämän ikäiseksi, mutta lenkillä ja ulkona, varsinkin metsässä, löytyy vauhtia ihan mahdottomasti.